Ramazan hazırlığımızın en güzel anlarına geliyoruz.

Coşkulu ve kalabalık  sofralarda buluşma özlemimize ramazan sofraları çare olacak. Ramazan dekorasyonunu tamamladığımız evlerde şimdi sofra hazırlama, düzenleme  ve sofra aksesuarlarını doğru şekilde kullanmaya geldi. Bu açıdan dekorasyon fikirlerini çeşitli stilleri göz önünde bulundurarak işleyeceğiz.

Öncelikle isterseniz en sade düzende, isterseniz en şatafatlı hazırlıklarda olsun, yine de sofranın ışıltısını, ışığını yükseltmeyi unutmayın. Ramazan ayına renkli, şık ve ışıltılı bir giriş yapmak için hazırız.

Ramazan sofralarının kurulumuna ilişkin balonsiparis.com  şu önerileri paylaşıyor:



  • Ramazan sofra sunumları simetrik olarak dizayn edilirse karmaşa engellenmiş olur . Dikkatler sofrada bulunan herkese aynı derecede odaklanır.
  • Ayrıca tabaklar, bardaklar ve çatal takımlarınız da belirli bir düzende hazırlanmalıdır. Peçeteler ise masanın en önemli sunum objesidir.
  • Sofra dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken diğer unsur da masa örtüsüdür. Ramazanın özdeşleşmiş renklerinden tercih edilebilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken unsur en fazla iki rengin kullanılması gerektiğidir.
  • Süslemelerin ilave edildiği sofralar görsellik açısından ortama değer katar.
  • Doğadan toplanan kozalak ve yapraklar sayesinde ramazan ambiyansı taçlandırılır.

Loş bir ışık ile sofranıza sıcak bir hava katabilirsiniz. Mübarek ramazan sofraları kullanacağınız mum ve şamdanlarla ışıltılı hale getirebilirsiniz.

Ramazan sofranızın ambiyansını şamdanlarla güçlendirebilirsiniz. Mum ışığının rahatlatıcı ışıltısı ortama hoş bir etki katar.

LED ışıklı ürünleri mumlar yerine kullanabilirsiniz. Günümüzdeki LED ışıklı ürünler mumları aratmıyor ve aynı etkiyi gösteriyor.

 

İddialı Bir Tema Oluşturun:

Ramazan sofrası kurmadan önce karar verilmesi gereken ilk şey, kullanacağınız renk teması olmalı. Elbette ramazan denince akla gelen ilk renkler yeşil, mavi , altın tonları oluyor. Altın renkli peçeteler , gold çatal ve kaşık , gold mısır kutusu detaylarıyla süsleyerek asil bir ton yakalayabilirsiniz.

 

Daha modern ve zarif bir görüntü için siyah ve beyaz kontrastından ve gümüşün parlaklığından yararlanabilirsiniz. Elbette klasik bir ramazan  süslemesi için yeşil masa örtüsü ve gold renkli sofra aksesuarları olmazsa olmazlardan.

 Misafirlerinize lokum veya hediye dağıtmak için  ramazan lokumluk siparişi verebilirsiniz.